Muiden heeft weer water, Maxis en Nuon nog niet

Tamar de Vries
Muiden

Na een breuk in de hoofdwaterleiding in de omgeving van Maxis Megastores, zitten energiebedrijf Nuon en het winkelcentrum zonder water. De inwoners van Muiden hebben wel weer water, zo meldde een woordvoerster van Waternet dinsdagmorgen.

De oorzaak is volgens Waternet waarschijnlijk een spontane breuk in de hoofdwaterleiding. De echte oorzaak moet nog achterhaald worden. ,,De eerste prioriteit was echter de calamiteit te verhelpen en het water te stoppen'', aldus de woordvoerster.

De gebroken waterleiding heeft een gat van 6 bij 2 meter geslagen in de Maxisweg. Direct na het stoppen van de watervloed werd een begin gemaakt met de reparatie van het gat. De weg naar de energiecentrale en Maxis werd gesloten.

Aan het einde van de ochtend meldde Waternet dat de woningen in Muiden weer water hebben, maar bij Nuon en Maxis nog niet. Bij Maxis wat dinsdagmorgen niemand bereikbaar voor commentaar. Of het gebrek aan leidingwater voor Nuon - energiecentrale en kantoren - consequenties heeft, is nog onduidelijk

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.