Fusie Gooise Meren gaat door

Alexander Poort
Bussum

Het is definitief. Met ingang van 1 januari vormen Bussum, Naarden en Muiden samen de nieuwe gemeente Gooise Meren. De Eerste Kamer nam dinsdag zonder er zelfs nog maar over te stemmen het wetsvoorstel aan waarin het samengaan is geregeld.

Tegelijkertijd met het opheffen van de drie gemeenten is bovendien een extra stukje aan de gemeente Weesp toegevoegd. Het wetsvoorstel voorziet namelijk ook in het feit dat de Bloemendalerpolder in zijn geheel Weesper grondgebied wordt.

Er kwam uiteindelijk zelfs niet eens een hamerslag aan te pas om het wetsvoorstel door de Eerste Kamer goedgekeurd te krijgen. De senatoren namen genoegen met de antwoorden die minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft gegeven op hun aanvullende vragen met betrekking tot de moties die rond het wetsvoorstel waren ingediend. De enige partijen die 'aantekening' hebben laten maken zijn de PVV, Partij voor de Dieren en de Fractie De Lange. Deze partijen geven hiermee aan tegen het voorstel te hebben gestemd, indien het in stemming was gebracht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.