Broertjes: straatgeweld nu topprioriteit

Redacteur Hilversum
Hilversum

Het opsporen van de plegers van grof straatgeweld tegen een Marokkaanse jongen in Hilversum krijgt alsnog topprioriteit. Dat verzekert burgemeester Pieter Broertjes na intensief contact over de zaak met politie en justitie.

,,De zaak was weggezakt. Dat is niet goed. Dit is niet hoe we sinds twee jaar straatgeweld in Hilversum aanpakken: prompt en accuraat.’’

Deze krant onthulde dat de schokkende mishandeling van de jongere broer van een Hilversums gemeenteraadslid, vorig jaar september bij het Cruyff-court in Hilversum-Noord bij de politie onder op de stapel was beland. De zaak kreeg geen prioriteit, volgens de politie omdat het toen 18-jarige slachtoffer niet levensbedreigend gewond raakte.

De Hilversummer werd volgens zijn familie afgetuigd door vier Marokkanen uit Amsterdam. Wonden op zijn hoofd door slagen met een ploertendoder zagen er zo ernstig uit dat de politie er aanvankelijk vanuit ging dat er hij was gestoken met een schroevendraaier. Familieleden kregen te horen dat er voor zijn leven werd gevreesd.

De politie reageerde volgens Broertjes verbaasd op de onvrede van de familie van het slachtoffer over het stroperige rechercheonderzoek. ,,De districtschef had recent nog contact met het slachtoffer.’’ De burgemeester praat de misser niet goed, maar toont wel begrip. ,,De politie heeft het echt ontzettend druk.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.