Nog geen beslissing over monument MH17

Alexander Poort
HilversumNaarden

De gemeente Hilversum wacht de ontwikkelingen rond een nationaal monument voor de slachtoffers van MH17 af. ,,Hilversum en dan zeker de Korporaal Van Oudheusdenkazerne zou daarvoor logische plek zijn'', zo zegt een woordvoerder. Of er sowieso een herdenkingsplek komt voor de vijftien Hilversumse slachtoffers is nog niet besloten.

,,We wachten nu eerst af welke initiatieven er allemaal zijn. Daarna kijken we verder.'' Ook de internationale wedstrijd die is uitgeschreven door een internationaal platform van jonge architecten en studenten over de invulling van een kunstmatig eiland in het IJmeer om de omgekomen Nederlanders te herdenken is voor Hilversum geen reden om alvast over een eigen monument te gaan denken.

De Naarder slachtoffers van de ramp krijgen in ieder geval een plek waar nabestaanden ze kunnen herdenken. Mensen uit de directe omgeving van Ingrid Meijer en haar drie dochters zijn met de gemeente in overleg over een 'levend monument'.

De bedoeling is om een, of meerdere bomen te planten ter nagedachtenis. Ook bij Gooische, de hockeyclub waar Meijer penningmeester was en de kinderen hockeyden wordt nagedacht over een passende manier om de vier blijvend in herinnering te houden.

Behalve Hilversum en Naarden denken Schiphol, Eindhoven en Neerkant na over een monument.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.