Brand en knallen in woning Ankeveen

1 / 3
Redacteur De Gooi- en Eemlander
Ankeveen

UPDATE Er heeft brand gewoed in een flatwoning in een kleinschalig complex aan de Van Blarcumlaan in Ankeveen. Daarbij zijn knallen gehoord. De bewoner, een verwarde 39-jarige man, heeft het vuur zelf aangestoken. Hij is aangehouden.

Volgens omwonenden is er geschoten. Een woordvoerder van de brandweer kon dat niet bevestigen. De politie doet onderzoek naar de toedracht. De brand ontstond omstreeks drie uur in de nacht van zondag op maandag. Op dat moment bevond de politie zich in het complex. De politiegealarmeerd door de buurt vanwege overlast door de bewoner. Hij verkeerde in zeer verwarde toestand en had zijn woning gebarricadeerd. Toch kwam hij zijn appartement uit om met de agenten te praten. Toen die hem vanwege zijn toestand wilden meenemen, vluchtte hij zijn woning weer in. Kort daarop klonken de knallen, die volgens een politiewoordvoerster op schoten leken.Hoe het vuur is ontstaan , is onduidelijk. De verwarde man bleef ongedeerd en is alsnog ingerekend. Uit voorzorg moesten de bewoners van zes omliggende wooneenheden hun woning verlaten. Twee flats raakten zwaar beschadigd. Het zou gaan om een complex waar mensen onder begeleiding wonen.

Van een wietplantage, waarover volop werd gespeculeerd door toeschouwers bij de brand, was volgens de brandweer geen sprake.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.