'Hockeyplan in Muiderberg-Oost te rooskleurig'

muiden

Dirk Jan Methorst, lijsttrekker CDA, vindt het jammer dat VVD en PvdA de situatie voor nieuwe hockeyvelden in Muiderberg te rooskleurig voorstellen. Methorst vindt dat beide partijen de twee gedeputeerden die zondag in Muiderberg te gast waren, niet kritisch hebben bevraagd over de alternatieve locaties Muiderberg-Oost en Muiden-Oost.

Aan die plekken kleven volgens Methorst grote bezwaren. ,,Muiderberg-Oost ligt in het Groene Hart en is tevens onderdeel van de Natuurboulevard'', laat hij weten. Ook financieel heeft de CDA' er zijn bedenkingen. ,,Hoe gaat Muiden dit financieren? Wie gaat de gronden verwerven?'', vraagt hij zich af. Hij kan zich niet voorstellen dat er een stuk grond in het Groene Hart binnen anderhalf jaar 'omgetoverd' wordt in een sportcomplex.

Sandra Deuling is lijsttrekker van D66. Zij vindt evenals Methorst dat PvdA en VVD niet volledige openheid geven. ,,Als het alleen over de aanleg van een hockeyveld zou gaan, zou dat kunnen in Muiderberg-Oost, maar de heren Hylkema (PvdA) en Vlaanderen (VVD) hebben er echter niet bij verteld dat er in Muiderberg Oost ook woningen moeten worden gebouwd om de nieuwe hockeyaccommodatie te betalen.'' Volgens Deuling gaat het om drie zogenaamde landgoederen in Muiderberg-Oost die zoals in het Naarderbos dure appartementen krijgen tot drie woonlagen met zo'n 290 woningen. ,,Voor woningbouw ligt het vele malen moeilijker om in het Landelijk Gebied toestemming te krijgen. Bovendien is toestemming krijgen niet het enige probleem. Dat er velden kunnen liggen in augustus 2011 is onzin.''

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.