OM: straffen te laag voor doodrijden Fleur

Ook de Porsche raakt zeer zwaar beschadigd bij de aanrijding op de Nieuw-Loosdrechtsedijk.
© Archieffoto
Loosdrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep hogere straffen eisen voor de straatrace in Loosdrecht die Hilversume Fleur Balkestein het leven kostte.

Het OM is het niet eens met de conclusie van de rechtbank in Lelystad dat er op het moment van de aanrijding al geen sprake meer was van achter elkaar aan racen. ,,Dat heeft gezorgd voor vrijspraak op dit punt voor de zoon en een in onze ogen te lage straf voor de vader’’, zegt een woordvoerder.

Vier jaar cel

Porsche-rijder Walter van W. (54) werd bijna twee weken geleden veroordeeld tot vier jaar cel. Zijn sportwagen boorde zich die avond maart vorig jaar met hoge snelheid in de kleine Toyota van Fleur (19). De kapster kwam uit de uitrit van een caravanpark en was kansloos tegen de 911 die vlak voor de klap nog 170 kilometer per uur klokte.

Werkstraf

Zijn zoon Casper (33) racete in zijn snelle Mini over ruim drie kilometer dicht achter zijn vader. Volgens het OM zat hij de Porsche nog steeds behoorlijk op de hielen toen het misging. Tegen Casper van W. werd drie jaar cel geëist.

De rechtbank sprak junior vrij van dood door schuld en kwam tot een werkstraf van 100 uur. Hij mag een jaar geen auto meer besturen, zijn vader vijf jaar lang niet.

Ook in hoger beroep

Advocaat Frederik Jan Hogewind van Walter van W. liet op de dag van de uitspraak al weten dat de Loosdrechter in hoger beroep gaat. Of zijn zoon ook in hoger beroep gaat, wil de advocaat niet kwijt.

Casper van W. is door zijn werkgever Transavia ’vrijgesteld’ van zijn werk als piloot. De vliegmaatschappij wil zich eerst nader beraden op het vonnis. Hoe lang Van W. junior nog aan de grond wordt gehouden, kan een woordvoerster van Transavia niet zeggen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.