Spakenburg nog altijd zonder zege

sportredactie Gooi- en Eemlander
Spakenburg

Op eigen veld heeft Spakenburg weer niet weten te winnen. De vijfde wedstrijd van het seizoen bracht de blauwhemden niet verder dan 0-0 tegen Capelle. Daardoor stat het team van interim-trainer Jochem Twisker zelfs gedeeld laatste.

Twisker, die het vorige week overnam van de ontslagen Johan de Kock, had voor dezelfde elf spelers gekozen die ook tegen Katwijk begonnen. Was het spel van Spakenburg toen fel, tegen Capelle lukte dat van geen kant. De 'Blauwen' speelden zeker in de eerste helft nog aardig, maar zodra de eindpass gegeven moest worden ging het mis. Na de pauze zakte de ploeg ver weg.

De beste kansen kwamen dan ook op naam van Capelle. Jenson Ribeiro krulde de bal na twintig minuten op de paal. Het enige wapenfeit van Spakenburg kwam van Salim Amerzgiou, maar hij kopte een voorzet van Kees Tol naast. Diezelfde Amerzgiou had na exact een uur spelen de scoren moeten openen. Voor het eerst werd de defensie van Capelle opengereten, maar hij schoof de bal voorlangs.

Capelle kon daarna hopen op de zege, maar ook de bezoekers wisten het net niet te vinden. Paul de Lange miste een kopkans en twee minuten later was ook Marvin Strik niet zorgvuldig. In de laatste tien minuten werd Leen van Steensel als stormram gebracht, met bijna het gewenste succes. Hij legde de bal terug op Ribeiro, maar zijn schot werd door Niek Ripson geblokt.

Door het doelpuntloze gelijkspel staat Spakenburg na vijf wedstrijden pas op twee punten. Daarmee staat de ploeg van Twisker, die tot november dispensatie heeft gekregen van de KNVB om op de bank te zitten, samen met Noordwijk onderaan. Capelle, nog altijd zonder tegendoelpunt, bezet de tweede plaats.

Meer nieuws uit Sport Regionaal