PvdA Muiden tegen 'opgelegd' raadsakkoord

Tamar de Vries
Muiden

Tijdens de ledenvergadering van de PvdA in Muiden/Muiderberg heeft de fractie besloten niet akkoord te gaan met het concept raadsprogramma.

De VVD, OMM, D66 en CDA waren niet bereid om vier PvdA-speerpunten in het programma op te nemen. Dat zijn onder andere groen op het KNSF-terrein, stadsvernieuwing in de wijk Noordwest en de sportvisie voor de lange termijn.

,,Als de plannen voor het KNSF-terrein worden uitgevoerd zoals ze er nu uitzien, gaat al het waardevolle groen verloren'', meent de PvdA.

De wijk Noordwest is hard toe aan een opknapbeurt. De PvdA vindt dat slechte woningen moeten worden gerenoveerd of gesloopt. ,,Op de vrijgekomen grond kunnen dan betaalbare koop- en huurwoningen worden gebouwd voor starters en senioren. De sociale huurwoningen die verloren gaan, kunnen worden teruggebouwd op het KNSF-terrein'', luidt de visie van de sociaaldemocraten.

Wat de sportclubs betreft, wijst de PvdA erop dat er nog te veel onduidelijkheid is over de vraag of en wanneer de gewenste sportvelden kunnen worden aangelegd.

Fractieleider Jan Hylkema benadrukt dat de partij blijft vechten 'voor een goede toekomst' voor de inwoners.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.