Aanvoerder Van Hussen leidt Vogels naar zege

Grote blijdschap bij IJsselmeervogels nadat Sherwin Grot de winnende heeft gescoord.

Grote blijdschap bij IJsselmeervogels nadat Sherwin Grot de winnende heeft gescoord.© Foto Studio Kastermans

Peter Pos
Bunschoten-Spakenburg

De komst van Christiaan van Hussen was er een met de nodige haken en ogen. FC Lienden wilde de 24-jarige middenvelder uit Utrecht niet laten vertrekken omdat er een afspraak lag over een verlenging van zijn contract bij promotie naar de tweede divisie. Op de achtergrond was er interesse van De Graafschap. De profclub gaf aan Van Hussen te willen inlijven bij degradatie naar de eerste divisie. Uiteindelijk ging de overgang naar IJsselmeervogels gewoon door en daar hebben ze aan de ’rode’ kant van de Westmaat vooralsnog geen spijt van.

Vanaf zijn eerste entree is Van Hussen de leider van het ’nieuwe’ IJsselmeervogels. Al bij zijn eerste invalbeurt tijdens de voorbereiding gaf Sandor van der Heide hem de aanvoerdersband. „Chris heeft daar de capaciteiten voor”, zag de trainer direct. „Ik wil dat mijn aanvoerder een tussenpersoon is van de spelersgroep en de trainers, in gesprek kan gaan met scheidsrechters en een aanjager is op het veld. Chris doet dat allemaal perfect.”

Tegen Rijnvogels was Van Hussen overal te vinden. De controlerende middenvelder stapte na afloop met een voldaan gevoel van het veld. „Ik speelde eindelijk weer eens een goede wedstrijd”, zuchtte de Utrechter. „Er valt wel een last van mijn schouders af, want ik vond dat ik op de bekerwedstrijd tegen Quick Boys na nog niet had laten zien wat ik in huis heb. Dat had misschien ook wel met die band te maken. Daardoor voelde ik me verantwoordelijk en als het dan even minder loopt met de ploeg, ga je zelf ook niet beter voetballen.”

Zaterdag ging het voor IJsselmeervogels maar om één ding. Na de matige start móest er gewonnen worden van hekkensluiter Rijnvogels. Van Hussen merkte dat ook. „Het gemor langs de lijn hoorde ik zeker. Tot aan vandaag had ik daar nooit zo veel last van, maar nu voelde je echt dat er absoluut gewonnen moest worden. Wat dat betreft is IJsselmeervogels zoveel groter dan Lienden en Hercules.”

„Natuurlijk was ik graag naar De Graafschap gegaan, want dan kun je echt helemaal voor het voetbal gaan. Zij kozen uiteindelijk voor een andere middenvelder. Op dat moment had ik mijn zinnen overigens al op IJsselmeervogels gezet. Met deze overstap ben ik ook heel blij. Ook al moet ons spel nog wel beter.”

Aanvallend zit het wel snor bij Vogels. De ploeg creëerde legio kansen en scoorde drie keer. Dat bleek uiteindelijk nét voldoende voor de winst, vooral door het matige verdedigen van de thuisploeg. Bij de 0-1 veroorzaakte Dennis Hollart onnodig een strafschop en de 2-2 zag er wel heel klungelig uit. Het leverde een woede-uitbarsting van Van der Heide op. „Die bal was een half uur onderweg. Dan moet je als verdediging ingrijpen”, oordeelde de oud-prof terecht. Dankzij Sherwin Grot won IJsselmeervogels alsnog en was iedereen weer tevreden. In ieder geval tot aanstaande zaterdag. Zo gaat dat nu eenmaal in het voetbalgekke dorp. Dat weet Van Hussen nu ook.

Meer nieuws uit Sport Regionaal