Rommel ruimen en koffie drinken op burendag

Redacteur Hilversum
Huizen

Burendag kwam al vroeg op gang in de wijk van Buurt Preventie Vereniging Holleblok. Zaterdag gaven buurtbewoners het startschot voor het nieuwe 'Clean Team'.

Met subsidie van het Oranjefonds heeft de wijk een hele Clean Team uitrusting aangeschaft. Een tiental grijpers, een berg fluorescerende hesjes en handschoenen. De bedoeling is dat voortaan om de paar maanden een groep de straten schoonveegt.

Vanuit de hele wijk kwamen buurtbewoners - mannen, vrouwen en kinderen - aangesneld om een vorkje mee te prikken bij het vuilrapen. En van de vers gebakken taartjes en boterkoek die klaar stond. Na het verplichte bakje koffie - burendag wordt nou eenmaal gesponsord door een bekend koffiemerk - trokken de bewoners gebroederlijk de buurt in om vuil te rapen.

Of de schoonmaakactie echt nodig was is nog wel de vraag. Initiatiefnemer Joost Bouwmeester: ,,Het is hier helemaal niet vies, dat is gelukkig niet het geval. Het is meer een middel om in contact te komen met je buren. Je leert aldoende andere mensen in de buurt kennen."

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.