Vragen over weeskunst op scholen in Baarn

Matthijs Witte van de erfgoedvereniging Heemschut sloeg alarm. Hier bij hety bedreigde kusntwerk op de kleuterschool bij de Gaspard de Coligny.© Archief Studio Kastermans

Joost Reijnders
Baarn

Wat gebeurt er met de kunstwerken op de muren van de twee Baarnse basisscholen die zijn afgestoten? Dat willen de fracties van GroenLinks en de BOP weten van het gemeentebestuur.

Eerder al uitte de erfgoedvereniging Heemschut zijn bezorgdheid over het behoud van het kunstwerk 'Het Zonneveld' van kunstenares Ellie Meijer op de wand van de voormalige kleuterschool naast de Gaspard de Coligny aan de Zandvoortweg, en een bronzen kunstwerk (spelende kinderen) op de gymzaal De Loef aan de Fockema Andreaelaan. Beide gebouwen worden waarschijnlijk gesloopt ten behoeve van woningbouw.

De partijen willen weten wat het beleid is van de gemeente ten aanzien van dit soort weeskunstwerken. En ze willen onder meer weten of het college ook vindt dat de beide kunstwerken behouden moeten blijven en of de gemeente bereid is tot restauratie en herplaatsing van de kunstwerken.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.