Wethouders Gooi: brandbrief om persoonlijke verzorging

Archieffoto: ANP

Archieffoto: ANP

Wim Wegman

De wethouders in de regio Gooi en Vechtstreek willen niet dat de persoonlijke verzorging voor rekening van de zorgverzekeraars komt. Gemeenten willen dit zelf regelen, omdat het goedkoper is en de zorg dan niet versnippert. Dat schrijven ze zaterdag in een brandbrief aan de Tweede Kamer.

Het kabinet maakte vorige week bekend te overwegen om verzorging zoals het aantrekken van steunkousen over te hevelen naar zorgverzekeraars. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) wilde echter eerst dat gemeenten deze taak op zich zouden nemen en dat verpleging zou worden ondergebracht bij zorgverzekeraars. Sinds kort pleiten brancheorganisaties en verzekeraars ervoor om verpleging en verzorging te combineren.

Gemeenten uit de Gooi en Vechtstreek zijn hier geen voorstander van, omdat slechts 15 procent van de huidige cliënten in deze regio zowel verzorging als verpleging krijgt. Het combineren van beide vinden de wethouders daarom onlogisch en onnodig duur, omdat verpleegkundigen meer kosten dan verzorgenden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.