Wasmeer hoopt op 150 leden uit nieuwe wijk Anna’s Hoeve

© Foto: Studio Kastermans/Ben den Ouden

Jan Rook
Hilversum

Wanneer volgend jaar zomer al veel van de woningen in de nieuwbouwwijk Anna’s Hoeve in Hilversum Oost zijn opgeleverd, hoopt de aan de wijk grenzende HSV Wasmeer haar nieuwe clubgebouw op sportpark Anna’s Hoeve feestelijk te openen.

,,Dat valt dan mooi samen,” zegt bouwcommissielid Paul Steinpatz, ,,want we verwachten vanuit die wijk toch wel zo’n 150 nieuwe leden.” Daarom hield Wasmeer zaterdag in het in aanbouw zijnde clubgebouw alvast open huis voor alle leden, ouders van jeugdleden, ereleden, leden van verdienste, sponsors én belangstellenden uit de nieuwbouwwijk

,,De werkzaamheden zijn redelijk volgens planning verlopen, de bouwput is aangevuld met zand, het dak is klaar, de vloerverwarming ligt erin, de zand-cementvloer is afgewerkt en de eerste binnenmuren zijn gemetseld. De contouren van hoe het er binnen allemaal uit gaat zien worden langzaam maar zeker zichtbaar.”

Wasmeer, in 1995 ontstaan uit de fusie van Donar en EMM, krijgt een fraai nieuw onderkomen van in totaal 1100 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. In de onderste, half ingegraven, komen onder meer de kleedkamers, scheidsrechterskamers, doucheruimtes. In de bovenste de bestuurskamer, keuken, bar en kantine. Vóór de kantine komt een terras met een aflopend talud, dat zal fungeren als sta-tribune met zicht op het (kunstgras)hoofdveld.

Verder heeft de club met 100 seniorenleden en 500 jeugdleden nog vijf grasvelden tot haar beschikking en maakt ook een handbalafdeling deel uit van de vereniging. Het handbal, dat voornamelijk door meisjes en vrouwen wordt gespeeld, heeft echter de nodige concurrentie van het vrouwen- en meisjesvoetbal, dat ook bij Wasmeer sterk in opkomst is. De senioren brengen vijf zondagelftallen op de been, waarvan het eerste in de derde klasse uitkomt. Ook heeft Wasmeer, als enige Hilversumse club, nog een zaterdagelftal. Dat speelt in de vierde klasse.

Momenteel is het zestig jaar oude clubhuis van EMM nog het thuishonk van Wasmeer, maar dat heeft na al die jaren zijn beste tijd wel gehad. Vandaar dat voorzitter Guus Broeke, secretaris Paul van Leeuwen en de bouwcommissieleden Wim van der Meer en Rob Brundel zich enorm hebben ingespannen om het nieuwe clubhuis te realiseren. Daarbij kregen zij te kampen met de tegenslagen, waardoor het aanvankelijke ontwerp van 1,3 miljoen (excl. btw) niet haalbaar bleek. Maar nadat de tegenslagen waren overwonnen, kon het huidige ontwerp voor net iets meer dan een miljoen worden aanbesteed. Het nieuwe clubhuis biedt Wasmeer straks een zonnige toekomst, waarbij de club ook aan vragen als schoolsport, een bootcampclub, buitenschoolse opvang en kinderopvang invulling kan geven.

En met een florerende jeugdafdeling kan de club misschien ook weer aanknopen bij een roemrucht verleden. Want Wasmeer en haar voorgangers brachten voetballers voort Roel Wiersma, die voor PSV uitkwam. Of Rinus Schaap, die dertien keer voor Oranje speelde. En meer recent de FC Volendammer Kevin van Kippersluis en de Ajacied Davy Klaassen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.