Winkelcentrum Kerkelanden beste van Nederland

Wethouder Wimar Jaeger trakteert op Dudokjes.© KASTERMANS STUDIO/LEON DAKKUS

Susanne van Velzen
Hilversum

Winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum mag zich een jaar lang het beste winkelcentrum van Nederland noemen. Het winkelcentrum is de winnaar van de NRW Jaarprijs 2017.

Een prestigieuze prijs die ieder jaar door de Nederlandse Raad van Winkelcentra wordt toegekend aan het winkelcentrum dat zich het best herontwikkeld heeft.

(Lees hier meer: De Oscar voor winkelcentra)

Kerkelanden, eigendom van Dela Vastgoed, heeft de afgelopen 2,5 jaar een rigoureuze metamorfose gehad. Kerkelanden neemt de titel over van winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Hilversumse bedrijf SUM Architecten tekende voor de uitvoering van de metamorfose van de winkels van Kerkelanden en de bovengelegen appartementen. Volgens de jury is de opzet van het winkelcentrum om ’dé huiskamer van de wijk’ te worden volledig geslaagd.

Het bezoek is toegenomen en mensen besteden opvallend meer dan voorheen. Wethouder Wimar Jaeger trakteerde de winnende ondernemers vrijdagmorgen op Dudok-gebakjes.

Zaterdag trakteren de winkeliers het winkelend publiek op gebak.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.