Hoek klopt Eemdijk in blessuretijd

Jacob-Jan van de Groep
Hoek

Eemdijk staat na twee speelronden in de derde divisie zaterdag nog altijd op de hatelijke nul. In Hoek leek de promovendus op weg naar een punt, maar in blessuretijd moest de ploeg van trainer Hans van Arum alsnog de 3-2 incasseren.

Van Arum had in zijn basisopstelling een plekje ingeruimd voor Yannick Bouw. De aanvaller, die overkwam van tweedeklasser Veensche Boys, beschaamde het vertrouwen niet. Hij bracht Eemdijk halverwege de eerste helft op voorsprong. ,,Ik heb een aardige voorbereiding gedraaid en sta nu op zes doelpunten in zes wedstrijden. Daar kan ik tevreden over zijn.”

Voor rust kon Hoek de opgelopen schade repareren via Gert Jan van Leiden en Kyle Doesburg. Na de thee was het wachten op de 3-1 voor Hoek, maar een rode kaart voor Fabian Wilson hielp Eemdijk weer enigszins in het zadel. Vlak voor tijd kregen de bezoekers een penalty nadat Jan de Graaf werd gestuit. Specialist Zeger Beukers schoof de bal binnen.

Het slotakkoord was voor Hoek (Reguillo Vandepitte), dat zo toch de drie punten in eigen huis hield. Bouw: ,,We zouden blij zijn geweest met een punt. Maar we hebben als team helaas gefaald door de 2-2 simpel weg te geven. Dat mag nooit gebeuren.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal