Postbezorgers bedotten ouderen in 's-Graveland en Huizen

Postbezorgers bedotten ouderen in 's-Graveland en Huizen

Postbezorgers bedotten ouderen in 's-Graveland en Huizen

Redacteur Hilversum
's-gravelandhuizen

Bejaarde bewoners van's-Graveland en Huizen zijn maandag in de luren gelegd door nep-postbezorgers. Die wisten hun pinpas buit te maken en geld van hun rekening te halen.

Rond 12.20 uur was het raak bij een 77-jarige bewoonster van de Cornelis Tromplaan in 's-Graveland. Een man met een hesje van een postbedrijf aan had een pakketje voor de bewoonster. Op het pakket stond haar naam. De ’s Gravelandse moest €0,80 pinnen op een mobiel pinapparaat om het pakketje in ontvangst te nemen. Dit deed zij, maar toen ging er zogenaamd iets mis en moest de bezorger het even zelf proberen met de pas van de vrouw. De man vertrok, met het pakket. Even later ontdekte de ’s Gravelandse dat haar pinpas was verwisseld. Toen ze haar pas wilde blokkeren, was het al te laat. Er was al een geldbedrag van haar rekening gehaald.

De verdachte is een lichtgetinte man met donker haar en ongeveer 1.65 meter lang. Hij had een normaal postuur en was tussen de 20 en 25 jaar oud. Getuigen hadden die dag een kleine blauwe auto in de straat zien rijden met twee mannen erin.

Bij een 79-jarige bewoonster van de Ereprijs in Huizen werd 's morgens verschillende keren gebeld, zogenaamd door iemand van een postbedrijf. Er zou een aangetekend pakket komen en het postbedrijf wilde weten of de Huizense thuis zou zijn. Rond 14.00 uur kwam de nep-bezorger aan de deur en ook hier moest de vrouw een klein bedrag pinnen. Dit lukte niet waarna de bezorger de Huizense hielp met haar pas. Het pinnen lukte nog steeds niet en de bezorger ging weg met het pakket, hij zou later terugkomen.

Even later kwam de Huizense erachter dat haar pinpas omgewisseld was. Van haar bankrekening bleek een geldbedrag verdwenen.

De postbezorger was in dit geval een blanke man rond de 38 jaar oud, rond de 1.75 met lang met een stevig postuur. Hij had een rond, bol hoofd en was kaal. Hij droeg een spijkerbroek en een rode jas die leek op een jas van een postbedrijf.

De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar te maken hebben. Getuigen die meer informatie hebben over deze babbeltrucs, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.