Kasteel Groeneveld moet commerciëler

Kasteel Groeneveld. Archieffoto

1 / 2
Redacteur De Gooi- en Eemlander
Baarn

Kasteel Groeneveld blijft open voor publiek, scholen blijven welkom en de exposities gaan gewoon door. Maar, zo onderstreepte directeur Sylvo Thijsen van Staatsbosbeheer: ,,We gaan iets geven, maar we gaan er ook iets voor terugvragen’’. Want ook op kasteel Groeneveld gaat voor niets de zon op en moet commerciëler gedacht gaan worden.

Thijsen wond er zondagmiddag geen doekjes om tijdens de sleuteloverdracht van kasteel Groeneveld. Hij kreeg de sleutel - een reusachtig exemplaar overigens - uit handen van secretaris-generaal Maarten Camps van het ministerie van economische zaken, de afgelopen tijd de huurder van het kasteel.

’De sleutel van het paradijs’, zei Camps met een knipoog naar een eeuwenoud loflied op de schoonheid van de Baarnse buitenplaats, waarin Groeneveld wordt vergeleken met de Hof van Eden. En een paradijs is het, maar wel één met een prijskaartje dat betaald moet worden.

Trouwlocatie, zalencentrum, het zijn dingen waarmee het kasteel zich de komende jaren nog nadrukkelijker in de markt wil gaan zetten. De kasteelwinkel is inmiddels uitgebreid en als iemand nog belangstelling heeft om de nu leegstaande Oranjerie te huren dan kan dat. Graag zelfs. Want inkomsten zijn welkom. Net zo welkom als goede commerciële en/of culturele initiatieven. Want, zo benadrukt Thijsen, Groeneveld wil de dingen graag samen doen en wil overal voor open staan.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.