Vogels drukt Spakenburg in moeras

sportredactie Gooi- en Eemlander
spakenburg

Met een 1-0-overwinning in de plaatselijke derby heeft IJsselmeervogels zich min of meer gevrijwaard van degradatiezorgen. Bij Spakenburg nemen de problemen juist toe.

De 1-0, dankzij een doelpunt van Joey Snijders in de twaalfde minuut, viel in een fase dat niet IJsselmeervogels, maar Spakenburg goed voetbalde. De 'blauwen' konden in de tweede helft niks meer aan de stand veranderen en mochten zelfs nog blij zijn dat IJsselmeervogels de score niet verder uitbreidde.

Vogels-trainer Jan Zoutman speelde een oud spelletje door met een andere opstelling het veld te betreden dan het elftal hij voor de wedstrijd bekend had gemaakt. Het speelde geen rol van betekenis, IJsselmeervogels won omdat het de openingsfase overleefde (met name een goede kans voor Spakenburg-spits Raily Ignacio) en omdat het na de pauze sterker was dan het steeds moedelozer wordende Spakenburg.

De 'blauwen' zitten nu echt in de penarie. Ze zijn onder de rode streep gezakt en de voornaamste concurrenten beginnen punten te pakken. Trainer Johan de Kock bleef echter stoicijns. ,,De situatie was al zorgelijk, dus in dat opzicht is er niet veel veranderd. We moeten vertrouwen blijven houden in een goede afloop.''

Zoutman begroette de eerste zege van IJsselmeervogels in 2013 met blijdschap. ,,We hebben ons een echt team getoond. Heel belangrijk om eindelijk weer eens te winnen. Dat geeft rust.''

Meer nieuws uit Sport Regionaal