President Carter antwoordt Hilversumse scholieren persoonlijk

1/2
Hilversum

„Een handgeschreven antwoord van oud-president Jimmy Carter. Ik kan eigenlijk niet in woorden uitdrukken hoe geweldig dat is.”

Berend van de Bunt uit havo vijf van het Alberdingk Thijm College in Hilversum is er nog steeds van ondersteboven. Drie maanden geleden stuurden hij en Joost Puijk een brief met tien vragen aan de oud-president van de Verenigde Staten in verband met hun profielwerkstuk over de Koude Oorlog.

„Na 2,5 maand had ik de hoop op een antwoord wel een beetje opgegeven, maar nu kwam alsnog de brief binnen. Onze hoofdvraag of hij vindt dat de Koude Oorlog eigenlijk de Derde Wereldoorlog was, beantwoordt hij met; ’Ja, maar zonder geweld’.”

Carter, die van 1977 tot 1981 president van Amerika was en inmiddels 93 is, schrijft in kriebelhandschrift verder nog dat hij zijn presidentschap als ’moeilijk, maar plezierig’ heeft ervaren. Ondanks de korte, bondige antwoorden denken Berend en Joost er zeker iets aan te hebben voor hun werkstuk. „Na de kerstvakantie moet het klaar zijn.”

De brief zelf bergt Berend goed op zodat niemand er zomaar aan kan komen. „Ik heb wel de intentie om hem nog een bedankje te sturen als we het profielwerkstuk terug hebben gekregen. Misschien stuur ik hem wel het hele werkstuk op.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.