BFC in Bovenkerk niet in de problemen

Matthijs de Kruijff
Nacompetitie

Dankzij een 2-4-overwinning op Roda’23 is BFC gepromoveerd naar de derde klasse. De ploeg van Danny Schenkel had op eigen veld al met 4-0 gewonnen en dus kon het in Bovenkerk haast niet meer fout gaan. ,,En dat ging het ook niet”, zei Schenkel trots.

De trainer was opgelucht dat de vierde klasse nu eindelijk achter de rug is. ,,We hebben het hele jaar bovenin meegedraaid, maar Pancratius was ons te slim af”, doelde hij op de kampioen van de reguliere competitie, waar BFC twee keer met kleine cijfers van verloor. ,,De nacompetitie duurde lang, maar we hebben ons goede seizoen nu eindelijk kunnen bekronen met promotie.”

Spannend werd het in Bovenkerk niet, want Tjerk Posthuma schoot BFC al na tien minuten naar 0-1. In de tweede helft kwam Roda’23 nog wel op gelijke hoogte, maar kort daarna gooide Felix Mispelblom het duel in het slot door zowel de 1-2 als de 1-3 voor zijn rekening te nemen. De thuisploeg scoorde nog één keer, waarna het slotakkoord voor Jelle van der Geest was.

Na het laatste fluitsignaal brak het Bussumse feest los. ,,We zijn terecht gepromoveerd en hebben veel vertrouwen in ons avontuur in de derde klasse”, aldus Schenkel. ,,We zijn duidelijk toe aan een volgende stap”, doelde de trainer op het feit dat zijn ploeg in achttien competitiewedstrijden liefst negentig keer wist te scoren. ,,De groep blijft grotendeels intact, dus hopen we ook in de derde klasse bovenin mee te kunnen draaien.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal