Weer geen toeristenbelasting in Soest

Weer geen toeristenbelasting in Soest
Peter van der Torre.
© Archief
Soest

Geen toeristenbelasting de komende vier jaar, maar (opnieuw) een jaarlijkse toeristenbijdrage. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de gemeente en de Stichting Logiesverschaffers Soest (SLVS).

De afspraak is vastgelegd in het Convenant Toeristenbijdrage dat komenden donderdag ondertekend wordt door wethouder Peter van der Torre en SLVS voorzitter Rene´ Giel. Alle Soester logiesverschaffers, zoials hotels, bungalowparken en campings, leveren jaarlijks een bijdrage aan de gemeente, gebaseerd op het aantal toeristische overnachtingen. Hierdoor hoeft geen toeristenbelasting ingevoerd te worden. ,,En dat is een win-winsituatie voor beide partijen”, laat Van der Torre weten. ,,Door op deze manier samen op te trekken, besparen we allemaal op onze administratieve lasten en kunnen we onze inkomsten beter benutten.’’

SLVS-voorzitter Giel is blij met de hernieuwde afspraken: ,,Logiesverschaffers in Soest concurreren zo beter met plaatsen die wel toeristenbelasting heffen en ook voor ons is dit systeem makkelijk.”

Donderdag wordden de afspraken bezegeld in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten.

Meer nieuws uit Eemland