Rugby Club Hilversum rouwt om Fleur

1 / 2
Annemarie de Jong
Hilversum

Bij Rugby Club Hilversum kunnen ze het overlijden van Fleur nog nauwelijks bevatten. ,,Dit is meer dan een doffe dreun. Een mokerslag”, zegt voorzitter Wieger Schotanus.

Ouders Mariëlle en Robert van de vrijdag overleden Fleur zijn zeer actief bij de sportvereniging aan het Kininelaantje. ,,Het is heel bijzonder dat ze vandaag op de club waren. Dit is hun rugbyfamilie. De verwevenheid is groot. Iedereen kent elkaar. Ook Fleur is een kind van de familie”, benadrukt de voorzitter.

Op uitdrukkelijke wens van de familie gaan de wedstrijden dit weekeinde door. Voor aanvang wordt een minuut stilte gehouden en spelers dragen rouwbanden. ,,Heel emotioneel.”

De club leeft intens mee met de ouders en broer en zus van Fleur. ’Hoewel het de goede kant op leek te gaan en we allemaal al een beetje opgelucht adem haalden, zijn bijkomende complicaties haar noodlottig geworden’, vermeldt de website van de club met 350 leden.

In het clubhuis tekenen leden en bezoekers het condoleanceregister.

De negentienjarige Fleur uit Hilversum overleed vrijdag in het ziekenhuis. Op woensdagavond 16 maart raakte ze zeer ernstig gewond op de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Een 53-jarige Porsche-bestuurder, die gedronken had, ramde haar kleine Toyota vol in de flank.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.