Na de liften nu trapje op Naarden-Bussum

Alexander Poort
Bussum

Michel Klein, voorman van de ChriistenUnie in Bussum, is een petitie begonnen voor een extra ingang op station Naarden-Bussum. Onder de naam ’Nu nog een trapje ... ’ wil hij voldoende handtekeningen verzamelen om ProRail te vragen een ingang te maken bij perron 1 aan de kant van de Generaal de la Reijlaan.

,,Het is eigenlijk heel raar dat iets dat zo logisch is, niet gewoon wordt geregeld’’, vindt hij. Als frequent treinreiziger ziet Klein regelmatig mensen verbaasd teruglopen, nadat ze hebben geprobeerd het perron aan de straatkant af te lopen.

,,Je bent nu gedwongen om door de stationshal te lopen. Misschien dat daar een commerciële overweging achterzit. Dat je langs een koffietentje moet. Maar logisch is het niet. Mensen klimmen nu ook gewoon over het hekje, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn.’’

Te  duur

Klein weet dat er al vaker met ProRail is gesproken over een extra uitgang. Toen hij nog raadslid was, heeft hij ook wel eens contact gezocht met de spoorbeheerder. ,,Toen kreeg ik als antwoord dat het ’te duur’ zou zijn en dat ze ’reizigersstromen liever niet willen scheiden’.’’

De reden dat hij nu toch weer een poging wil doen, is behalve een praktische, een uit veiligheidsoogpunt.

Beroven

,,Als er straks een geluidsscherm langs het spoor staat, sta je op het perron bijna ingesloten. Het stationsgebouw is dan de enige uitgang. Als iemand je van je portemonnee wil beroven, wordt dat zo wel heel makkelijk gemaakt’’, zo vreest hij. Bovendien is de aanleg van dat geluidsscherm sowieso een goede gelegenheid om deze extra ingang te maken. Dat zou dan mogelijk direct in het ontwerp meegenomen kunnen worden.

De petitie is te vinden op de site www.nu-nog-een-trapje.nl

De enquête staat in ieder geval tot eind augustus online. Klein hoopt tegen die tijd ’een paar honderd’ steunbetuigingen te hebben. Die gaat hij dan aan ProRail aanbieden met het herhaald verzoek om een trapje.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.