’Jonge overvallers Huizen soeverein’

Henk Runhaar
Huizen

Onaantastbaar zijn ze, jonge overvallers uit vooral Huizen die de regio al langer teisteren. Dat zeggen direct betrokkenen.

Zelfs al worden ze opgepakt, dan nog lukt het tot nog toe niet de jonge verdachten veroordeeld te krijgen. Telkens worden ze na een week of wat voorarrest vrijgelaten.

Zo gaat het bij in elk geval de woningoverval aan de Hengeleer in Blaricum, het tijdens een feest leegroven van een woning aan de Hugo de Grootsingel in Huizen en de overval op café d’Ouwe Tak. Er zijn volgens ingewijden aanwijzingen dat jonge daders ondanks de confrontatie met de recherche gewoon weer nieuwe, soms zeer gewelddadige overvallen plegen.

De verantwoordelijke officier van justitie wil er niet te diep op ingaan, zegt een woordvoerster. ,,Omdat het gaat om lopende onderzoeken.’’ Datzelfde geldt voor de politie. De twee Huizers (toen 17 en 18 jaar) die worden verdacht van de overval op het café, september vorig jaar, zaten nog geen drie weken vast. De rechtbank besloot ze vrij te laten. Justitie wil op dit moment niet kwijt of deze twee worden verdacht van gerelateerde strafbare feiten.

Vorige week werd bekend dat zo’n twintig jonge criminelen uit Huizen de harde kern lijken te vormen van een bende die verantwoordelijk is voor een reeks overvallen en inbraken. Om binnen te komen op lucratieve adressen dwingen ze jeugdige handlangers aan te pappen met kinderen van ’rijke’ inwoners van het Gooi.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.