Duur puntverlies IJsselmeervogels

Redactie Hilversum
RIJNSBURG

IJsselmeervogels heeft uit bij Rijnsburgse Boys duur puntverlies geleden. De ploeg van Frans Adelaar kwam niet verder dan 1-1 en zakte daardoor af naar de vierde plek op de ranglijst. Aanwinst Fred Benson maakte zijn eerste minuten, maar kon het verschil nog niet maken.

Statistisch gezien doen beide teams weinig voor elkaar onder. In de 22 keer dat de teams sinds de invoering van de landelijke eerste klasse in 1970 tegen elkaar uitkwamen, wonnen ze beide negen keer. Vier keer kwam het tot een gelijkspel. Ook qua aantal doelpunten is er balans: 36 om 35, in het voordeel van IJsselmeervogels.

Zaterdag was het krachtsverschil opnieuw klein. Beide teams kregen kansen en dat resulteerde al snel in goals. Feitelijk kwam het gelijkspel binnen tien minuten tot stand. Kort na de aftrap bracht oud-Vogel Ismaïl Çelen Rijnsburgse Boys op voorsprong. Maikel de Harder maakte die achterstand vervolgens vliegensvlug ongedaan. In de slotfase kreeg Resham Sardar nog rood wegens een vermeende elleboogstoot.

IJsselmeervogels zakte weliswaar naar de vierde plek op de ranglijst, maar de verschillen zijn klein. Het is bovenin stuivertje wisselen. De achterstand op de nieuwe koploper Katwijk bedraagt slechts een punt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal