Tergooi wil af van vestiging in Blaricum

Foto ANP

Foto ANP

blaricum

In 2030 sluit Tergooiziekenhuizen de vestiging aan de A1 bij Blaricum. De komende jaren wordt het Blaricumse ziekenhuis al uitgekleed, er blijven alleen poliklinieken en dagbehandeling over. Vrijkomende afdelingen wil het ziekenhuis verhuren aan derden.

Dat blijkt uit geheime stukken die deze krant in handen heeft.Er is zelfs overwogen het ziekenhuis in Blaricum, tot voor kort nog de belangrijkste van de twee vestiging van Tergooiziekenhuizen, al in 2014 te sluiten. ’Dit is niet opportuun, gezien de sloopkosten en de resterende boekwaarde. Afstoten van de locatie Blaricum in 2030 blijkt daarentegen wel mogelijk’, schrijft de raad van bestuur.Het ziekenhuis zet alle kaarten op de bouw van een ’state of the art’ ziekenhuis in Hilversum, dat uiterlijk in 2018 in gebruik moet worden genomen.

Volgens ingewijden probeert interim-topman Leo Schoots van Tergooi doelbewust het maatschappelijk debat te omzeilen, door dit plan er achter de schermen door te drukken. Ziekenhuiswoordvoerster Quant ontkent dit. ,,We informeren iedereen in de juiste volgorde.’’

In de krant van zaterdag 3 september: burgemeester Blaricum overdonderd

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.