Loftrompet over schetsen Nieuw Baarnstraat

Tekening Nieuw Baarnstraat

Jetty Claus
Baarn

Zelfs de omwonenden lijken smoorverliefd op het ontwerpplan voor Nieuw Baarnstraat 1 en 7. Geen onvertogen woord klonk bij de informatievond voor de buurt, meldt projectontwikkelaar Maurits van de Geest van De Bunte Vastgoed in Ede over het nieuwbouwproject in het centrum.

Er is dan ook regelmatig overleg met de buurt aan vooraf gegaan. Omwonenden waren bang dat de bebouwing te massaal zou worden en te dicht op hun huis zou komen.

Het project bestaat uit twee delen, omdat ertussen bebouwing (en een tuin) van een andere eigenaar zit. Op Nieuw Baarnstraat 1, de vroegere plek van slagerij Luiten, komt een gebouw van drie bouwlagen met op de begane grond een bedrijfsruimte van zo’n 160 vierkante meter voor bijvoorbeeld een broodjeszaak, apotheek of hypotheekadviseur. Daarboven zijn vier appartementen ingetekend van elk rond de 90 m2. ,,De exacte maten zijn nog niet bekend’’, aldus Van de Geest.

Hofje

Op perceel Nieuw Baarnstraat 7 komen veertien driekamerappartementen en op het achterste deel van het terrein drie ’rugzakwoningen’, zoals de ontwerper van Baarns architectenbureau Bos ze noemt. ,,Ze zijn voor starters of senioren. Al slapen de bewoners wel boven. Ze hebben een klein tuintje. Het heeft een hofjesidee’’, aldus Van de Geest.

Er komt een poort met entree met daarboven twee appartementen. ,,We willen zo een stukje geschiedenis van die plek terughalen’’, aldus Van de Geest. De tuinmuur aan de kant van de woonsteeg krijgt een opknapbeurt en mooie begroeiing.

Het plan voldoet aan de parkeereis met 27 plaatsen op eigen terrein.

Vertraging

Het is nu de beurt aan het college om zich erover te buigen. Als die groen licht geeft, kan de planologische procedure van start gaan. Het is afwachten of er nog mensen bezwaren hebben tegen de bestemmingsplanwijziging.

,,Er hoeft er maar één bezwaar te zijn en er ontstaat vertraging. Op kantoor weten we wel dat die mensen vaak niet naar een inloopavond komen.’’ De koopprijzen zijn nog niet bekend. Als alles meezit kan de nieuwbouw in het tweede kwartaal volgend jaar in de verkoop. Op zijn vroegst eind 2016 start de bouw, die een jaar duurt.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.