OM: taakstraf vuilnisman voor dood wandelaars

Politiespecialisten bezig met de reconstructie van het dodelijke drama, waarbij een bejaard Hilversums echtpaar dat wandelde op Zonnestraal werd overreden. © Archief Studio Kastermans

Nicolai Brannan
Hilversum

Een vuilnisman die in 2014 twee oudere wandelaars doodreed in Hilversum, zou daar 240 uur taakstraf voor moeten krijgen. Het Openbaar Ministerie heeft dat woensdag geëist. Volgens de aanklager is er sprake van dood door schuld.

De 53-jarige man uit Loosdrecht haalde op 23 december 2014 het vuilnis op bij het monumentale landgoed Zonnestraal in Hilversum. Op een gegeven moment reed hij met zijn vuilniswagen achteruit. Daarbij zag hij een 84-jarige man en zijn 79-jarige vrouw over het hoofd. Die kwamen onder de vrachtauto terecht en stierven ter plekke.

De chauffeur van de vuilniswagen had niet goed in zijn rechterspiegel gekeken, omdat hij dacht dat daar niemand zou lopen, bleek uit onderzoek. Volgens het OM kende de chauffeur de plek goed en had hij beter moeten opletten.

De slachtoffers maakten elke dag samen een wandeling op het landgoed. De dementerende en dove man werd behandeld in een verpleeghuis op het terrein.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.