Bunschoten rouwt in stilte om Savannah

Joost Reijnders
Bunschoten

Het is stil in Bunschoten. De moord op Savannah Dekker (14) hakt er diep in in het voormalige vissersdorp. Doorgaans zijn de weekeinden er gezellig druk, maar deze keer niet. Alle evenementen zijn afgelast.

Het dorp rouwt. Kerken zijn extra open voor wie geestelijke vertroosting zoekt, winkeliers passen hun etalages aan, voor de school van Savannah ligt een bloemenzee en dagelijks komen mensen uit het dorp er nieuw bloemen brengen.

Het dorp heeft even geen zin meer in feesten. Zo is het festival Muziek aan Zee, vooral gericht op Bunschotens talent en het gezin, uitgesteld: ’Door de recente gebeurtenissen en de impact die dit heeft op ons hechte dorp hebben wij besloten Muziek aan Zee te verplaatsen naar een later tijdstip. Het past ons niet om in de komende periode van rouw en verwerking ons festival te promoten en toe te werken naar een feestweekend op 30 juni en 1 juli. Hiermee willen wij ons medeleven betuigen aan de nabestaanden van Savannah en wensen hen sterkte toe in de toekomst met dit gemis’, laat de organisatie via Facebook weten. Het festival is verplaatst naar 25 en 26 augustus.

Intussen maakt het dorp zich op voor de begrafenis van Savannah. Maandagavond is een condoleancebijeenkomst in de Adventkerk, waar woensdag om 11.15 uur ook de uitvaart zal plaatshebben. Mocht er daar geen plaats zijn, dan kan de afscheidsdienst ook gevolgd worden in de Zuiderkerk. Het meisje zal in besloten kring worden begraven op de algemene begraafplaats ’Memento Mori’ in Bunschoten.

De 16-jarige jongen uit Den Bosch die verdacht wordt van de moord op Savannah zit nog altijd vast en in beperking. Het Openbaar Ministerie wil in het kader van het onderzoek naar de moord weinig informatie geven. Slechts dat hij nog twee weken vast blijft zitten en dat er mogelijk meerdere personen betrokken zijn bij de dood van het meisje. Het Brabants Dagblad meldt dat de jongen eerder deze maand is veroordeeld tot een werkstraf omdat hij al sinds september niet meer op school is geweest.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.