Badmintonster Selena Piek: ’Nog geen zicht op verdeling geld NOC NSF’

Selena Piek en haar dubbelspelpartner Jacco Arends zijn beiden geblesseerd.
Hilversum

Sportkoepel NOC NSF heeft de topsportagenda voor 2017 bekendgemaakt en daarmee ook de verdeling van subsidies aan de verschillende sportbonden. Het Nederlands rugby sevens team, waarvan de Hilversumse Joyce van Altena deel uitmaakte, krijgt geen ondersteuning meer. Badminton en daarmee de Weespse olympiaganger Selena Piek gaat erop vooruit.

Wat precies de gevolgen zijn voor Piek, haar dubbelpartner Eefje Muskens en mixpartner Jacco Arends, weet de badmintonster nog niet. „Als je vanaf nul euro komt, is 230.000 euro per jaar natuurlijk een grote vooruitgang”, reageert Piek. „Maar het is nu afwachten hoe de badmintonbond het geld gaat verdelen. Dat staat in het investeringsplan en daarop heb ik geen zicht. Ik hoop natuurlijk dat een groot percentage naar de topsport gaat. Dat we terug zijn in het topsportprogramma van NOC NSF is in elk geval gunstig voor onze status en andere voorzieningen.”

De 25-jarige Weespse debuteerde afgelopen zomer op de Olympische Spelen. In het damesdubbel bereikte ze met Muskens de kwartfinales, waarin ze in drie games verloor. Met Jacco Arends bleef het optreden in Rio de Janeiro beperkt tot de poulefase, waarin het tweetal één partij won en er twee verloor.

Alle drie de badmintonners hebben besloten dat ze doorgaan richting de Spelen van 2020 in Tokio.

Overigens staat het trainen voorlopig even op een laag pitje. Piek heeft een scheur en zware ontsteking in haar plantaire fasciitis, een soort hielspoor. Gemengd dubbelpartner Arends liep afgelopen weekend een knieblessure op en is naar verwachting ook enkele maanden uit de roulatie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal