Laren laat kans liggen tegen Rotterdam

sportredactie Gooi- en Eemlander
laren

Een gemiste strafbal van Hidde Kruize betekende vrijdagavond het breekpunt voor Laren in het duel met Rotterdam. In plaats van 3-1 werd het vlak voor rust 2-2, waarna de hockeykampioen van Nederland in de tweede helft over Laren heen denderde.

De 2-6-nederlaag betekende dat Laren na zeven wedstrijden nog altijd puntloos onderaan staat in de hoofdklasse. Toch was het elftal van Joost Bellaart goed gestart. Via Eli Matheson en de pas zestienjarige Daan Konijn nam de Gooise club brutaal een 2-0-voorsprong. Na een tegentreffer van Jeroen Hertzberger had Hidde Kruize een gouden kans op 3-1 en dan had Rotterdam nog een lastig avondje kunnen krijgen. Maar Kruize zag zijn strafbal (foto) gestopt door Pirmin Blaak en nadat Hertzberger met hulp van een Larense blunder achterin de score nog voor de pauze had geegaliseerd, kon Laren het in de tweede helft wel schudden.

Joost Bellaart: ,,We speelden veel beter dan vorig weekend tegen HGC. Vooral de eerste helft was goed. Doodzonde van die strafbal en die fout achterin, een paar seconden voor rust. Toen Rotterdam in de tweede helft het tempo omhoog gooide, hadden we niets meer in te brengen. Toch is die goede eerste helft iets waar we op kunnen voort bouwen.''

Hertzberger scoorde in totaal vier goals, de andere Rotterdamse treffers waren van Seve van Ass en Bas Campbell. Bij Laren speelde Sander van Someren Greve voorlopig zijn laatste wedstrijd. Hij gaat op wereldreis. Mark Neumeijer hoopt op 27 oktober tegen Tilburg zijn entree te kunnen maken na een slepende blessure.

Meer nieuws uit Sport Regionaal