Goed gevoel overheerst bij HCAW

HCAW eerder dit seizoen in actie tegen Twins.© ARCHIEFFOTO STUDIO KASTERMANS

Han Monsees
Bussum

HCAW had donderdag met een overwinning in de eerste van drie wedstrijden tegen Twins de vijfde plaats in de hoofdklasse al veiliggesteld. Hierdoor stond er in het weekend niets meer op het spel.

Zaterdagmiddag bedankte HCAW het thuispubliek met een 8-4-overwinning, gisteren was de Bussumse ploeg geen spelbreker bij de feestwedstrijd van Twins. De Brabantse ploeg won met 9-0. Door deze nederlaag liet HCAW wel de kans liggen om het seizoen voor het eerst sinds 2005 met een positieve balans (meer overwinningen dan nederlagen) af te sluiten.

Zaterdag draaide het in Bussum vooral om persoonlijke successen. Rookie-werper Moreno Vork, die dit seizoen al een aantal keer aan het grote werk in de hoofdklasse mocht ruiken, behaalde zijn eerste overwinning als starter en korte stop Jelle Blaauw sloeg zijn eerste homerun in de hoofdklasse. Aan Twins had HCAW zaterdag geen kind; pas in de laatste inning kon de ploeg uit Oosterhout een vuist maken. De overwinning kwam hierdoor echter niet meer in gevaar.

Gisteren was HCAW figurant bij de seizoensafsluiting van Twins. Met veel feestgedruis werd er afscheid genomen van de Japanse pitcher Keiji Uezono en korte stop Shurty Tremus, die enkele jaren geleden nog de kleuren van HCAW verdedigde. Nadat de ambassadeur van Japan de ’first pitch’ had gegooid, legde Twins de Bussumers eenvoudig over de knie en won met 9-0. Hierbij dient wel te worden opgemerkt dat HCAW in een fantasieopstelling speelde.

De wedstrijd was na afloop dan ook nauwelijks onderwerp van gesprek. Nu het seizoen voorbij is, wordt er met tevredenheid teruggekeken en ook al met verwachting vooruit gekeken. Voor assistent-coach Roeland Henrique, vader van tweede honkman Roelie, is de sfeer in het team een belangrijke factor geweest. „In vergelijking met vorig jaar hebben we wel twee stappen gemaakt, we worden nu toch gemakkelijk vijfde. Dat komt ook doordat er echt een team staat dat plezier heeft.” Henrique kijkt met vertrouwen naar het volgende seizoen: „We zijn gegroeid, het infield maakt minder fouten dan in het begin en met Oscar Meuris is er een goede closer bij gekomen. Daardoor was de tweede seizoenshelft beter dan de eerste. Er komen ook wat jonge spelers aan. Maar om weer een stap te maken, hebben we ook versterking nodig.”

Werpcijfers, zaterdag HCAW: Moreno Vork (5 inn + 1 man) 2-1-5-1, Giovanni Tensen (3 inn) 1-1-1-0, Jim Ploeger (1 inn) 2-2-3-1. Twins: Brendan Schoemaker (7 inn) 7-0-8-2, Mic van der Ven (2/3 inn) 0-3-0-0, Matthew Latta (1/3 inn) 0-1-3-0. Zondag, HCAW: Kaj Timmermans (2 1/3 inn, loss) 0-1-8-2, Gijs van Els (1 2/3 inn) 4-1-1-1, Vince Rooi (1 inn) 1-2-0-0, Kevin Nieveld (1 inn) 0-1-0-0, Raoell Kortstam (1 inn) 1-0-0-1, Gianni Frolijk (1 inn) 1-0-1-0. Twins: Keiji Uezono (5 inn, win) 7-0-3-0, Ben van Nuffel (1 inn) 0-0-1-0, Brendan Schoemaker (1 inn) 0-0-1-0, Matthew Latta (2 inn) 2-1-0-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal