Kapitein Rob: ’Project door jaloezie verpest’

Kapitein Rob (achter) in betere tijden. Archieffoto Studio Kastermans

Kapitein Rob (achter) in betere tijden. Archieffoto Studio Kastermans

Valentijn Bartels
Loosdrecht

Ondernemer Rob Volmer, ook bekend als kapitein Rob, denkt dat zijn poging om een onderneming te starten op Het Loosdrechts Terras door jaloezie is gestrand. Volmer beëindigde vorige week zijn contract met de gemeente, waardoor Het Loosdrechts Terras de bedrijvigheid waar de gemeente naar op zoek is onthouden blijft. Kapitein Ron reageert daarmee op de beschuldigingen die voormalig zakenpartner Ed van Piggelen aan zijn adres uitte.

Zijn positie is op dit moment door ’maatschappelijke onrust’ onhoudbaar. ,,Maar ik ga gewoon door met mijn rondvaartboten hoor, ik ben wel wat gewend’’, zegt Volmer. Toch vindt de Loosdrechter het ’ontzettend jammer voor Oud-Loosdrecht’ dat zijn plan om tot eind december ’wat winkeltjes’ te beginnen in het watersportgebied niet doorgaat. ,,Ik ben gewoon zwart gemaakt en dat gaat je toch niet helemaal in de koude kleren zitten’’, doelt de ondernemer op de beschuldigingen van Van Piggelen. ,,Hij zegt dat ik hem nog veel geld moet betalen en dat is niet waar. Ik heb bepaalde werkzaamheden in de haven niet gefactureerd en dat had ik wel moeten doen. Zie het zo: als jij kosten hebt gemaakt die even hoog zijn als de huur, dan ga je die huur niet betalen.’’

Volmer voelt zich gesteund door de gemeente. ,,Zij gaan echt niet zomaar met een crimineel in zee hoor.’’ Volgens de ondernemer is ’het zelfs nog vervelender voor mensen die politiek hun nek hebben uitgestoken’.

Burgemeester Martijn Smit van Wijdemeren bevestigt in een verklaring dat ’de vermeende antecedenten niet de directe aanleiding vormen voor het intrekken van het contract’. De rel kost Oud-Loosdrecht het komende half jaar bedrijvigheid. Wijdemeren verklaart ’de drie nu leegstaande units op Het Loosdrechts Terras op korte termijn te verwijderen’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.