Scholen Gooi doen het beduidend beter

Redacteur Hilversum
Hilversum

De middelbare scholen in de regio Gooi en Eemland scoren beduidend beter dan in de voorgaande jaren. Zowel op het niveau van vwo, havo als vmbo is er bij sommige scholen sprake van een explosieve verbetering van de resultaten. Een en ander blijkt uit de grote scholentest van de Volkskrant van zaterdag, uitgevoerd door onderwijsprofessor Jaap Dronkers.

Alles bij elkaar opgeteld scoren de vwo-scholen gemiddeld een acht, net als bij de havo. De vmbo-scholen doen het ook goed met een zeven.

Zo haalt het Vechtstede College Weesp nu bij het vwo een 9,5, net als het Gemeentelijk Gymnasium van Hilversum. Ook bij de havo-richting is het Weesper college goed voor een 9.5. Bij het vmbo zijn er zelfs verschillende scholen die er met een 9.5 vandoor gaan.

Volgens Dronkers kunnen de resultaten dit jaar opvallend verschillen, omdat de eisen strenger zijn geworden. Scholen hebben daardoor extra hun best gedaan om hun leerlingen goede cijfers te laten halen. Verder heeft de onderwijsprofessor rekening gehouden met de sociale achtergrond van de kinderen, Als een school een kind beduidend beter laat scoren dan in de verwachting lag, dan verdient die school van hem bonuspunten. Andersom kan een school ook strafpunten krijgen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.