Van Dinteren is eventjes pislink

Bussum

Het meest spectaculaire gedeelte van SDO-RKHVV vond plaats na afloop van de wedstrijd, en buiten het gezicht van de toeschouwers. Trainer Ivar van Dinteren ging na de nederlaag in de kleedkamer behoorlijk tekeer tegen enkele Bussumse spelers. Hij sloeg de theebekertjes van de tafel en het leidde zelfs bijna tot een handgemeen, waarbij andere spelers van SDO hun collega Mike van ’t Land en Van Dinteren uit elkaar moesten zien te houden.

Van Dinteren deed er twintig minuten later niet moeilijk over. „Dat is emotie. We verliezen nu twee wedstrijden op rij door persoonlijke fouten. Dat gebeurt doordat jongens op bepaalde momenten net niet scherp zijn. Dan moet je als trainer een keer de boel opschudden, al deed ik het niet bewust hoor, ik was gewoon echt heel kwaad. Tsja, dat spelers dan op hun beurt emotioneel terug reageren, dan levert dat een heftige situatie op. Maar Mike van ’t Land en ik zijn heel goed met elkaar, ik geef hem straks wel een ’kusje’ en dan is het ook weer goed. Het belangrijkste is gewoon dat iedereen ervan doordrongen moet zijn dat er dit jaar in de hoofdklasse nog méér wordt gevraagd dan vorig seizoen. Misschien dat zo’n uitbarsting uiteindelijk toch nut heeft.”

Klasse van Ivar van Dinteren dat hij de waarheid niet wilde bijsturen en zich ook niet wilde verschuilen achter een aantal blessures. De trainer weet dat SDO vorig seizoen op zijn tenen heeft moeten lopen om zich in de hoofdklasse te handhaven. Ook nu zal het elftal zich elke week tot de laatste druppel moeten uitknijpen, anders is degradatie een zeer reële dreiging. „We moeten niet denken dat het ook nu wel weer zal lukken, omdat we het vorig seizoen gered hebben. Dit is nog een veel zwaardere competitie, met verre reizen, een ander soort tegenstanders, plus het feit dat we opnieuw alles zullen moeten geven. De vraag is hoelang je dat volhoudt. Ik hoop een heel seizoen.”

Ook Dino van Essen, net als Rick van der Velden en Sjoerd Gerritse geblesseerd langs de kant, heeft in de gaten dat het een compleet ander seizoen gaat worden dan het vorige. SDO beschikt nog min of meer over dezelfde spelersgroep en weet dat de kracht vooral in de defensie zit. „Maar in ons eerste hoofdklassejaar konden we die kracht ook uitbuiten. We stonden goed georganiseerd, de tegenstander viel aan. Dat gaf mogelijkheden op de counter. Wat we op dit moment meemaken is dat veel tegenstanders zélf ook inzakken. Dan moeten wij mede het spel gaan maken en is een lange bal over hun verdediging niet meer zo makkelijk te geven. Dat stelt ons duidelijk voor problemen.”

Vandaar ook dat SDO-RKHVV een tamelijk saaie partij was, waarin voor beide teams de veiligheid voorop stond. Kansen deden zich in de eerste helft niet voor. Van Dinteren: „Wij wilden het voor rust safe houden en dan na de pauze wat meer gaan proberen, kijken of we een goaltje konden forceren, een fout bij RKHVV konden afdwingen. De realiteit was dat het andersom gebeurde.”

Halverwege de tweede helft kon de ploeg uit Huissen te makkelijk over links combinerend het strafschopgebied van SDO binnengaan. Jordy Geilen rondde een voorzet van Leon Pruis vrij simpel af. Bij SDO was de controle vanaf dat moment weg. Door zwak uitverdedigen kaatste de bal een paar minuten later opnieuw voor de voeten van Geilen, die er meteen 0-2 van maakte. Gehaast ging SDO op jacht naar een aansluitingstreffer, maar die bleef ruim negentig minuten ver buiten het bereik van de Bussumers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal