'Wachten met plannen nu Hooijmaijers onder verdenking ligt'

muidenweesp

Voorlopig moet er geen samenwerkingsovereenkomst (SOK) gesloten worden over de Bloemendalerpolder. Het contract over de verdeling van financiële risico's tussen overheden en projectontwikkelaars moet wachten totdat meer duidelijk is over vermeende omkopingspraktijken van oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers.

Dat vinden raadsleden in Muiden. ,,Nu bekend is dat de heer Hooijmaijers verdacht wordt van omkoping vinden wij als PvdA dat alle besluiten die onder druk tot stand gekomen zijn opnieuw bekeken moeten worden'', zegt PvdA'er Jan Hylkema.

Hij vermoedt dat woningbouwplannen voor de Bloemendalerpolder en het KNSF-terrein niet voordelig zijn voor de betrokken gemeenten en ook niet voor de provincie Noord-Holland.

Hylkema krijgt gedeeltelijk bijval van CDA'er Dirk Jan Methorst. Nu geen onomkeerbare besluiten nemen, zegt ook hij. Toch ziet hij de actie van de PvdA'er als het schoonvegen van een eigen straatje. De PvdA heeft nooit massale woningbouwplannen gewild, ,,maar ze kunnen niet waarmaken wat ze ooit hebben beloofd''.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.