Programma hoofdklasse A uitgesteld vanwege Huizen

Robert Berkeley
Huizen

Het volledige programma van zaterdag in de hoofdklasse A bij de zaterdagamateurs is door de KNVB van de kalender gehaald. De laatste ronde van de competitie is doorgeschoven naar zaterdag 16 mei. Dat heeft alles te maken met het kort geding dat Huizen heeft aangespannen tegen de KNVB.

Het geding dient maandag voor de rechter in Utrecht. Enkele dagen erna wordt de uitspraak verwacht. Inzet van de rechtszaak zijn de vijf punten die Huizen in mindering heeft gekregen, naar aanleiding van een vechtpartij na het duel met Bennekom op 20 september. Bennekom spande eerder al een kort geding aan tegen de KNVB en werd door de rechter in het gelijk gesteld. De club, die ook met een puntenstraf was opgezadeld, kreeg de vijf punten woensdag terug.

Omdat de situatie onderin de hoofdklasse A spannend is en nog veel clubs in aanmerking komen voor degradatiewedstrijden, wil de KNVB de laatste ronde pas laten spelen na de uitspraak van de rechter in het kort geding van Huizen. Dan weet elk elftal tijdig waar het aan toe is.

Meer nieuws uit Sport Regionaal