Woningbouw bij Tergooi Hilversum komt op stoom

Het bouwterrein in de natuur bij Tergooi Hilversum.© Hugenholtz Property Group

Hilversum

Twintig jaar is er gewerkt aan de voorbereiding van Landgoed Monnikenberg, het mini-woonwijkje voor welgestelden dat verrijst bij ziekenhuis Tergooi in Hilversum. Inmiddels is in opdracht van Hugenholtz Property Group gestart met de bouw.

Begonnen wordt met 53 ’uiterst luxe uitgevoerde’ huurappartementen in de vrije sector met daarbij een half verdiepte parkeergarage. Het geheel is verkocht aan een particuliere belegger. Een deel van de 24 koopappartementen (vanaf 360.000 euro) is al verkocht, meldt de Naardense ontwikkelaar.

Na de appartementen volgt de bouw van vrijstaande woningen, twee-onder-eenkapwoningen en vijftien riante lofts die in drie ’urban villa’s’ worden ondergebracht. Alleen de prijzen van de tweekappers zijn op dit moment bekend: vanaf 665.000 euro. De verkoop start zodra de bouwvergunning een feit is.

Landgoed Monnikenberg verrijst tussen het ziekenhuisterrein en het GNR-natuurgebied op het terrein van het voormalige klooster. In totaal krijgt Hilversum er hier 110 nieuwe adressen bij. De miniwijk krijgt een ’statige toegangsweg tussen monumentale bomen’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.