PvdA'er Blokker: Uitlatingen Koudstaal 'erg populistisch' en 'uitermate beschadigend'

baarn

De Baarnse PvdA-fractievoorzitter Peter Blokker noemt de in deze krant gedane uitlatingen van BOP-voorman Kees Koudstaal over wethouder Henk van de Kerk 'erg populistisch' en 'uiterst beschadigend'.

'Koudstaal vindt dat de met drank op achter het stuur aangehouden Van de Kerk per direct moet opstappen. Hij trok hierbij de vergelijking met 'een badmeester die aan kleine meisjes komt'. ,,Ik vind zo'n vergelijking uiterst beschadigend, en dat neem ik Koudstaal kwalijk'', stelt Blokker.

Van de Kerk is het niet eens met de conclusie van de politie dat hij ruim vier keer zo veel gedronken zou hebben als mag. Hij vecht dit aan bij de rechter. De zaak komt op 5 november voor. ,,Ik ga niks goedpraten en houd niemand de hand boven het hoofd, maar ik vind dat je de netheid moet hebben om die zaak even af te wachten'', stelt Blokker. ,,Iedereen heeft zijn mening over deze kwestie, maar als politicus moet je hier wat terughoudender mee omgaan. Zeker bij zo'n persoonlijk en precair onderwerp gaat dit te ver.'' Blokker wil eerst de rechtszaak afwachten en daarna als raad bepalen wat er verder moet gebeuren.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.