Brand in schuur aan Molenstraat in Soest slaat uit naar kinderdagverblijf

© Caspar Huurdeman

© Caspar Huurdeman

1 / 5
Soest

In een schuur aan de Molenstraat in Soest is woensdagavond een grote brand uitgebroken.

Er ontstond veel rookontwikkeling bij de brand. De brandweer liet het vuur gecontroleerd uitbranden. Burgemeester Rob Metz kwam ook ter plaatse.

De Veiligheidsregio Utrecht meldde dat de brand was overgeslagen naar het kinderdagverblijf en dat rietkapspecialisten ondersteuning gaven bij de brand. Het verblijf heeft namelijk een rieten dak. Uit voorzorg was het verblijf al enige tijd ontruimd.

De dierenambulance heeft de dieren uit de nabijgelegen vogelopvang tijdelijk opgevangen. De wegen rondom de brand werden afgezet. De Molenstraat was daarom afgesloten vanaf de Smitsweg, Nieuweweg, Dalweg en Beukenlaan.

Rietregen

Door de brand ontstond een zogenoemde 'rietregen': door de hitte van de brand worden rietdeeltjes omhoog geblazen, die in de lucht afkoelen en vervolgens weer op de grond terechtkomen. Bewoners kunnen deze deeltjes zelf opruimen.

Flesjes terpentine en verfblikken die in de loods opgeslagen waren, zorgden af en toe voor een doffe knal. volgens de Veiligheidsregio had de brandweer dit onder controle en leverde dit geen gevaar op.

De Veiligheidsregio adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Momenteel geldt voor de regio Noord-Holland de code oranje wat betreft brandveiligheid. Dit houdt in dat er een hoog risico is op een snelle uitbreiding van een natuurbrand.

Om 20.30 werd door de Veiligheidsregio gemeld dat er geen gevaar meer is voor uitbreiding van de brand en dat de brandweer afschaalt en zal nablussen.

Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend. Salvage kwam ter plaatse voor de schadeafhandeling.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.