De Harder blijft IJsselmeervogels trouw

Redactie Hilversum
SPAKENBURG

Maikel de Harder blijft IJsselmeervogels trouw. De technisch begaafde middenvelder, die dit seizoen al vijf keer scoorde in de competitie, tekende voor een jaar bij.

Daarmee gaat hij het achtste seizoen in bij de 'rooien'. Binnen de selectie is De Harder (25) feitelijk de enige speler die uit het dorp zelf komt. Bryan Burgerhout en Mike van de Laar spelen weliswaar al sinds hun jeugd aan de Westmaat, maar komen niet uit Spakenburg.

De Harder was al een tijd in gesprek met Vogels. Hij noemde het terugkeren van de rust een belangrijke voorwaarde om bij te tekenen. Nu trainer Frans Adelaar is gevlogen, de ongeregeldheden bij Stedoco zijn bestraft en de selectie onder de nieuwe trainer Sandor van der Heide weer mag aanvallen, is er in dat opzicht wat meer rust. Alleen de resultaten zijn er, afgezien van de eclatantie overwinning op Spakenburg, nog niet naar.

Afgelopen weekend waren er geruchten dat hij naar Kozakken Boys zou vertrekken, maar die verhalen drukte hij resoluut de kop in. De publiekslieveling heeft voor een jaar bijgetekend bij zijn club.

Meer nieuws uit Sport Regionaal