Drukke junimaand nekt Hilversum-kwis

Raymond Serré© foto studio kastermans

Susanne van Velzen
Hilversum

’We willen héél graag meedoen, maar hebben gewoon geen tijd dit weekeinde.’ De organisatie van de 035Kwis kreeg de afgelopen weken iets te vaak deze boodschap te horen.

Daarom is besloten om de kwis waarin teams hun kennis over Hilversum kunnen testen uit te stellen naar maart volgend jaar. ,,Tien teams hadden zich aangemeld. Dat vinden we te weinig voor zo’n leuk evenement waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. We willen er minstens 25 hebben”, zegt Raymond Serré van de Lions Club Hilversum dat de 035 Kwis naar de mediastad haalde.

De opzet van de kwis, een landelijk fenomeen, is dat teams in 35 uur honderd vragen over Hilversum beantwoorden. Vragen die opgezocht kunnen worden, maar ook vragen waar je voor op pad moet om het antwoord te vinden. De winnaar krijgt een bedrag dat aan een goed doel gegeven wordt.

,,Veel jongeren zitten in toetsweken. Dit weekeinde zijn er veel examenfeestjes . Ouders zijn er druk mee, veel pensionado’s zijn nog even op vakantie, voordat het hoogseizoen begint.” De kwis gaat volgend jaar in de herkansing.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.