HCAW begint met thuisnederlaag aan de hoofdklasse

HCAW-pitcher Sander Helmendach. Foto Studio Kastermans

HCAW-pitcher Sander Helmendach. Foto Studio Kastermans

Robert Berkeley
Bussum

De honkballers van Mr.Cocker HCAW zijn de hoofdklasse op een kletsnatte avond met een 2-6-nederlaag begonnen tegen Pioniers. In omstandigheden waarin de umpires eigenlijk hadden moeten besluiten om de wedstrijd niet te laten spelen, was één inning met daarin vier runs fataal.

Coach Ivan Rodriguez kon over zijn gewenste line-up beschikken. Het binnenveld is flink vernieuwd. Alleen Jorin van Amstel heeft zijn plaats op het derde honk behouden, met daarbij drie nieuwelingen. Kevin Weijgertse (Amsterdam), Rosini Frolijk (UVV) en Roy Seltenrijch (Kinheim) moeten zowel aanvallend als verdedigend ervoor zorgen dat HCAW dit seizoen de stap richting de topvier kan zetten. De startende pitchers zijn ongewijzigd. Sander Helmendach zal op donderdagen gooien, Ivan Granados en Tony Kreisel betreden in de weekenden de heuvel.

In de tweede inning kreeg Helmendach drie honkslagen te verwerken (0-1), maar kwam HCAW vervolgens gelijk terug. Peter van Doesburg verdiende een vrije loop en Jorin van Amstel sloeg met zijn tweede honkslag de 1-1 binnen.

In de zesde inning ging het mis voor de Bussumers. Helmendach werd afgelost door Bob Klaarenbeek, die drie honkslagen moest toestaan. Gecombineerd met twee vrije lopen en een verkeerde aangooi vanuit het buitenveld was het pardoes 1-5. HCAW scoorde daarna nog een puntje, Na meerdere hits liepen de honken vol en kwam op reliever Sedley Karel de 2-5 binnen. Daar bleef het bij voor de thuisploeg en in de slotinning pakte Pioniers nog een puntje.

Meer nieuws uit Sport Regionaal