Huisartsen en pannenkoekhuis De Smickel helpen elkaar

soest

Er is een doorbraak in de al bijna twee jaar durende, moeizame gesprekken over de uitbreiding van de huisartsenpraktijk aan de Lange Brinkweg. De artsen kunnen eindelijk aan de slag met hun plannen voor uitbouw, want Soest stemt in met de oplossing voor het parkeerprobleem.

Die is gevonden in het bundelen van krachten met pannenkoekenhuis De Smickel, schuin aan de overzijde van de huisartsen. Afgesproken is dat De Smickel en de huisartsen van elkaars parkeergelegenheid gebruik zullen maken, waardoor patiënten overdag en klanten van het restaurant 's avonds meer parkeerruimte hebben. Dat was nodig voor de huisartsen, omdat de gemeente normen heeft voor een minimaal aantal parkeerplaatsen. Er was meer parkeerruimte nodig bij uitbreiding, maar die kon niet gevonden worden bij de praktijk zelf. De huisartsen hadden hun oog laten vallen op grond van agrariërs achter de praktijk, maar die wilden in principe liever niet verkopen, en er is ook nog eens sprake van gedeeld eigendom, wat de aankoop erg complex zou maken. Ook zou de vraagprijs erg hoog zijn, en voor de artsen wellicht ook te veel, omdat de apotheek, die ook wilde gaan deelnemen in het project, afzag van deelname in het project.

Al met al reden genoeg waarom een afspraak met De Smickel is gemaakt over gebruik maken van elkaars parkeerterrein. Dat gebeurde al in de zomer van 2008.

De huisartsen willen uitbreiden omdat ze het gezondheidscentrum te klein vinden voor het aantal patiënten dat bij hen ingeschreven staat. Dat het zo lang duurde eer er toestemming kon komen vanuit de gemeente, komt omdat de gesprekken met de ambtenaren door allerlei misverstanden maar niet wilden vlotten. Raadsfracties als VVD en PvdA vroegen afgelopen jaar aan het college waarom het allemaal zo lang moest duren, in een poging om het gezondheidscentrum te helpen de gesprekken uit de impasse te trekken. Bouwtekeningen zouden tweemaal zijn zoekgeraakt op het gemeentehuis en hadden ook niet altijd de vereiste schaalgrootte.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.