Veiligheidsenquête onder 1000 Huizers

Eddie de Paepe
Huizen

Binnenkort krijgen duizend inwoners van Huizen de vraag om deel te nemen aan een enquête over veiligheid in Huizen. Dit is de jaarlijkse Veiligheidsmonitor.

’Hoe veilig is uw buurt?’ ’Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf?’ ’Hoe tevreden bent u over de politie?’ Dat zijn enkele vragen uit de Veiligheidsmonitor. Burgemeester Hertog: ,,Als veel inwoners de vragenlijst invullen krijgen we een goed beeld van de situatie in Huizen en kunnen wij het veiligheidsbeleid beter afstemmen op de wensen en ervaringen van de deelnemers”.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt landelijk uitgevoerd en in de loop der jaren al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten. Huizen gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek - uitgevoerd door I&O Research - bij het vormgeven en evalueren van het veiligheidsbeleid.

De duizend inwoners worden via een steekproef geselecteerd. De vragenlijst kan digitaal of op papier worden ingevuld. De resultaten van de enquête worden verwacht in maart 2017.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.