Onthulling monumentale grenspaal Huizen-Blaricum

© foto studio kastermans/leon dakkus

Eddie de Paepe
Huizen,Blaricum

Wethouder Gerrit Pas (Huizen) en wethouder Anne-Marie Kennis (Blaricum) hebben maandagochtend een grenspaal onthuld, als laatste in de rij van ‘betonnen monumenten’.

De grenspaal staat bij Kinderboerderij De Warande, langs het fietspad, exact op de gemeentegrens van Huizen en Blaricum. In het begin van de twintigste eeuw zijn er tussen Huizen en Blaricum betonnen grenspalen geplaatst op de plaatsen waar de grens een bocht maakte. Dit om de grens nauwkeurig aan te geven.

In het begin van de jaren zeventig zijn deze palen verwijderd in verband met de bouw van de Oostermeent. De grenspalen werden toen opgeslagen op de toenmalige Blaricumse gemeentewerf. In de loop der jaren zijn er voor deze grenspalen nieuwe bestemmingen gezocht. Denk aan de grenspaal op het burgemeester Tydeman-plein en aan de grenspaal op de rotonde aan de Aristoteslaan- Floris V Dreef.

De laatste grenspaal heeft nu een mooie plaats gekregen bij de net geopende Kinderboerderij De Warande, exact op de grens van beide gemeenten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.