Na jaren weer eens een 40 meter hoog reuzenrad op de Eng

soest

Het reuzenrad staat al opgetuigd, en het spookhuis is er ook helemaal klaar voor. De kermis in Soest kan vanaf woendagmiddag aan de Talmalaan weer losbarsten.

Opvallende attractie op het terrein aan de Eng is het veertig meter hoge reuzenrad. ,,Zou het wat zijn voor Soest, vroegen we ons af’’, aldus organisator Sander Willemstein. ,,Zo’n ding moet je eens in de zoveel jaar hebben.

Het rad is overigens net zo hoog als de booster, waarmee je met een rotvaart in een bakje rondgeslingerd wordt. ,,Dat gaat tot aan honderd kilometer per uur’’, vertelt ,,Het is een attractie die toch een bepaald publiek trekt. En zelfs ook leuk is om alleen maar naar te kijken.’’

Het mag dan niet al te warm zijn, maar voor Willemstein is het deze dagen ideaal kermisweer. ,,Als het te mooi weer is gaan mensen liever barbecuen. Maar de kermis in Soest draait altijd wel goed. Wat voor weer het ook is.’’

Ook een ouderwetse rupsbaan, met een zeil dat over de karretjes spant tijdens de rit, een bescheiden achtbaantje en nog tal van andere attracties staan klaar om het Soester publiek tot en met zondag te vermaken. Inclusief uiteraard een oliebollenkraam, suikerspin, poffertjeskraam en snackwagen. Als extra trekpleister is er woensdagavond om tien uur ook nog een vuurwerk. ,,Om iedereen erop attent te maken dat de kermis weer in het dorp is’’, aldus Willemstein, die nog meldt dat er zondag een familiedag is met kortingen op attracties. Wie na de kermis in Soest er nog geen genoeg van heeft, kan de week erop naar Amersfoort, waar de kermis neerstrijkt op het terrein aan de Rubensstraat.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.