Broertjes sluit weer ’slechte’ nachtzaak

De gesloten nachtclub Black Box aan het begin van de Neuweg.© Foto Google Streetview

Henk Runhaar
Hilversum

Opnieuw heeft burgemeester Pieter Broertjes een malafide nachtzaak in de gemeente Hilversum gesloten. Het gaat om Club Black Box aan het begin van de Neuweg. Dit keer moest de politie eraan te pas komen.

De club had sinds vrijdag dicht moeten zijn, maar de politie ontdekte dit weekend dat de zaak gewoon open was. Er zaten ook gasten, die moesten eruit. Black Box ging alsnog op slot. Letterlijk, de sloten zijn vervangen.

De clubeigenaar heeft sinds februari problemen met de gemeente. Toen besloot de burgemeester de horecavergunning niet meer te verlengen. De exploitant maakte daar bezwaar tegen, dat door Broertjes werd afgewezen.

De burgemeester kon niet anders, omdat Black Box de voorschriften van de drank- en horecavergunning ’op een aantal essentiële punten’ niet naleefde. De exploitant kreeg al vaker waarschuwingen over het feit dat er geen leidinggevende aanwezig was in de zaak tijdens openingsuren. In februari werd bovendien vastgesteld dat de portier niet duidelijk zichtbaar geüniformeerd, dus met het bekende V-embleem, bij de deur stond.

Eerder sloot Broertjes nachtzaken Crystal Club (Koninginneweg) en Let’s Get Down wegens mogelijke criminele activiteiten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.