Hilversum neemt waardig afscheid

sportredactie Gooi- en Eemlander
Hilversum

FC Hilversum heeft op fraaie wijze afscheid genomen van Crailoo. De laatste wedstrijd van de zondagtak op eigen veld leverde een 4-0-zege op tegen Alphense Boys. Daarmee werd de ploeg uit Alphen aan den Rijn direct ook uitgeschakeld in de titelrace.

Karel Bonsink had zijn manschappen op scherp gezet om een mooi slotakkoord te verzorgen. Daar was de oefenmeester uitmuntend in geslaagd. Na zes minuten werd de doorgebroken Cathalina al gevloerd en wist Nicky Baggelaar vanaf elf meter raak te schieten. Op slag van rust verdubbelde Giorgio Berkleef met een vreemd schot, notabene met zijn zwakke rechterbeen, voor 2-0.

Na de pauze ging Hilversum fanatiek verder. Een voorzet van Baggelaar werd teruggekopt door Cathalina. Daar kwam Jordy Fernhout invliegen voor de derde treffer. Tien minuten voor tijd ging Cathalina zelf op het doel af en wist hij de bal binnenkant paal binnen te tikken.

Daarmee blijft FC Hilversum boven de rode streep staan, al is de voorsprong op Feyenoord, dat won van kampioen Leonidas, slechts één punt. De KNVB heeft Hilversum laten weten dat de club, ondanks dat de zondagtak wordt opgeheven, bij een mogelijke nacompetitie wel zijn sportieve plicht moet doen. FC Hilversum kan deze onnodige extra duels voorkomen door volgende week zelf bij Quick te winnen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal